Viimeiset kaksi vuotta vain ajatuksia sinusta.
Minä rakastan sinua, anteeksi.

torstai 24. syyskuuta 2009

Paulo Coelho: Yksitoista minuuttia

"Näyttelemisestä oli kuitenkin hyötyä, sillä se toi esiin todellisen henkilön ja karkotti ne monet valheelliset persoonat, jotka asuvat ihmisessä."

"Jo aikojen alusta ihminen on ymmärtänyt, että kärsimyksen peloton kohtaaminen on portti vapauteen. - - Vapaus on vain siellä, missä rakkaus on. Ihminen, joka antaa itsensä kokonaan ja tuntee itsensä vapaaksi, rakastaa täydellisesti. Ja se joka rakastaa täydellisesti, tuntee itsensä vapaaksi."

"-- hallitakseen sielunsa, ihmisen on opittava hallitsemaan ruumiinsa."

"-- kun tekee fyysisiä harjoituksia ja vaatii ruumiiltaan kaiken, mieli saa outoa henkistä voimaa, joka on sitä "valoa", jota näin sinussa."

"-- maailmaa ei pyöritä nautinnon etsintä vaan pyrkimys luopua kaikesta tärkeästä."

"- Ei kevälle voi sanoa: "Kunpa tulisit pian ja kestäisit pitkään." Voi ainoastaan sanoa: "Tule, siunaa minua toivollasi ja pysy niin pitkään kuin voit."

"Unohdamme, että seksi on hengellisen energian - eli rakkauden ilmenemismuoto."


Paulo Coelho // Yksitoista minuuttia



Tarvitseeko tällaisten sanojen jälkeen enää paljon sanoa? Jos et ole Paulo Coelhon kirjoihin tutustunut, niin suosittelen lämpimästi. Ehkä kuitenkin kannattaa aloittaa Coelhon vanhemmasta tekstistä, Alkemistista. Sen luettuaan hyvin ymmärtää, että pitääkö lukemastaan vai haluaako mielummin lukea jotain muuta.

On varmaan aika selvää, mitä minä ainakin luen.

2 kommenttia:

zahirlife kirjoitti...

Coelho on yksi suosikkikirjailijoistani, ja suurin osa tuotannosta onkin ahmittu läpi useampaan kertaan. Alkemisti varmasti "helpoin" aloituskirja, vaikka itse rakastuin hänen tyyliinsä ja tapaansa käsitellä asioita luettuani Paholainen ja neiti Prymin.

Kevään tyttö kirjoitti...

Kunnioitan suuresti ihmistä, joka osaa kirjoittaa oivalluksensa niin yksinkertaisesti, että sitä ei edes tajua ennen kuin sen lukee...

Olin tänään luennolla, missä luennoitsija lyttäsi Coelhon täysin ja väitti häntä "massojen miellyttäjäksi". Olin hiljaa vaan, mutta sisällä kihisi.